parallax background
 

LESSEN EN CURSUSSEN

Bekijk hier het aanbod lessen en cursussen

Dansles

Danscentrum Rosmalen

Wil je graag leren dansen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al bijna 20 jaar is danscentrum Rosmalen een begrip. Of je nu beginner bent, graag wil leren rolstoel dansen, partner dansen, docent of professioneel danser wilt worden. Bij ons kun je met elk niveau terecht.

www.danscentrumrosmalen.nl

Fitboksen

DMP Hardwork & Dedication

Wil jij je hoofd eens echt goed leegmaken? Kies dan voor fitboksen. Ervaring is niet nodig. Iedereen kan meedoen.geen zorgen je gaat niet mer blauwe plekken naar huis. Alles word gecontroleerd en veilig uitgevoerd onder begeleiding van een professional. Een veilige, maar vooral ook erg leuke ervaring met boksen staat voorop.

www.dmptraining.nl

KidsDance & HipHop

Dance Centre Extreme

Wij geven al 15 jaar met veel plezier de danslessen, waarbij de dansers centraal staan. Wij onderscheiden ons, door onze unieke aanpak, energie en aandacht van iedere danser. Naast het geven van danslessen, verzorgen wij optredens, dansworkshops, kinderfeestjes en maken wij openingsdansen op maat. Kortom je kan voor alles bij ons terecht. Lijkt het je leuk om eens mee te doen? Via onze website kan je een gratis een proefles aanvragen.

www.dancecentre-extreme.nl

Zumba Fitness

Latin Joy

Zumba Fitness is een Latijns geïnspireerd dans-fitnessprogramma, een vetverbrandende en spierversterkende training. Bij zumba wordt voornamelijk Latijns-Amerikaanse muziek gebruikt, zoals salsa, merengue, cumbia, samba, calypso, reggaeton en quebradita, maar ook wereldmuziek zoals flamenco, hip hop, bellydance en country.

Zoals je ziet valt er eindeloos te variëren bij de zumba!

Zumba kent geen moeilijke choreografie en is dus zeer geschikt voor iedereen (jong en oud). Iedereen kan in de les op z'n eigen niveau meedoen en zo een complete workout volgen. Iedere les geeft een feestgevoel!!!

www.latinjoy.nl

Pilates

PUUR pilates Rosmalen

Herken je dat? Een vastzittende rug of nek door kantoorwerk, zitten achter je bureau, kleine kinderen dragen of veel staan voor je werk. Of je bent juist heel sportief, rent veel, maar je bent wel stijf. Ook ouderen hebben vaak last van stijfheid en merken dat ze zich niet meer zo ver kunnen bewegen als vroeger. Na je zwangerschap merk je dat je buikspieren niet meer zo stevig zijn als daarvoor.

Pilates helpt bij het versterken van je spieren, een flexibeler lichaam en een goede houding. Het is een effectieve work-out die je uitdaagt op jouw niveau en spiergroepen tegelijk versterkt en stretcht. De focus ligt op het versterken van het Powerhouse; het trainen van je (diepe)buikspieren, rugspieren, bil-, been-, borst- en armspieren. Pilates is er voor iedereen; man, vrouw, jong en oud, voor ieder lichaam en wanneer je fit bent of als je hier juist aan wilt werken.

De lessen zijn op beginners & intermediate niveau. Ik maak daarbij gebruik van verschillende ‘props’, zoals een pilates bal en ring; voor afwisseling, extra uitdaging en ondersteuning van de oefeningen.

Heb je vragen over deelname aan de lessen voor jouw specifieke situatie of wil je graag een proefles plannen, neem contact met mij op via puurpilatesrosmalen@gmail.com.

www.puurpilatesrosmalen.nl

 

Theater

TINT

Theater TINT is Thuis IN Theater. Wij verzorgen theater- & muziektheaterlessen voor alle leeftijden en voor elk niveau in ’s-Hertogenbosch e.o. Bij Theater TINT leer je op uitdagende wijze toneelspelen. 

 

Wat kun je verwachten?

In onze cursussen wordt door verschillende oefeningen, de basis van toneelspelen gelegd. We werken toe naar een voorstelling die ontstaat vanuit improvisatie. De eerste helft van de cursus bestaat uit improviseren. We bedenken met elkaar een eigen verhaal, we ‘schrijven’ scènes en ontwikkelen ons personage. 

In de tweede helft van de cursus zijn we vooral met teksttheater bezig en maken we onze voorstelling.

 

Hoe werkt het?                                                                                  

Ga samen met leeftijdsgenoten aan de slag op een plek waar plezier maken en met elkaar en gaan voor het beste resultaat in elkaar grijpen. Wie wil er nou niet in de spotlights staan met een eigen voorstelling?! 

Is dit iets voor jou? Schrijf je in via www.theatertint.nl en volg een gratis proefles. Voor meer info bel 06-14509663 of mail info@theatertint.nl

 

PRAKTISCHE INFORAMTIE:

Donderdagen - Theater Khaki (14 – 18 jaar) – € 395,- (35 lessen) - Stan Ligtenberg (Docent)

Vrijdagen - Theater Smaragd (10 – 14 jaar) - € 345,- (35 lessen) - Marc van Creij (Docent)

 

YOGA

Sil

Yoga is zoveel meer dan alleen fysieke houdingen. Het is werken aan een stevig fundament en het in contact zijn met je lijf. Het gaat over de verbinding tussen het denken en het voelen. De balans tussen doen en laten, inspanning en ontspanning. Genoeg redenen om het te proberen, naast dat het gewoon heel erg lekker, fijn en leuk is.
Zowel mentaal als fysiek kom je beter in je vel te zitten. Door sterker en flexibeler te worden, wordt er mentaal ook iets aangezet.

Het gaat er niet om of je houdingen goed doet of om de prestatie. Het enige waar het om gaat is om in het hier en nu te zijn. De aandacht en betrokkenheid waarmee geoefend wordt. Het kunnen blijven in een houding, ook al is deze oncomfortabel. Vanuit een zachte, innerlijke houding voer je verschillende houdingen uit met respect voor je eigen grenzen. Deze eigen grenzen ga je langzaam door middel van het lichaam verkennen. Je lichaam heeft je zoveel te vertellen...

Met veel passie en plezier geef ik gedurende de week verschillende dynamische Hatha yogalessen. Mijn lessen zijn toegankelijk voor beginners én gevorderden. Mannen én vrouwen. Jong én oud. Het is een intensieve vorm met fysieke en mentale uitdagingen. Zonder dat je in de prestatie gaat zitten en uiteraard met je eigen grenzen in acht. Ik help je met de juiste uitlijning van de houdingen, afhankelijk van waar jij op dat moment staat met jouw lichaam. En dat is altijd goed. Soms is het goed een stapje terug te doen óf je net even uit te dagen zodat je uit je comfortzone komt. Op een speelse, toegankelijke én nuchtere manier gaan we flink aan de slag. Yoga kan confronterend zijn, maar brengt vooral ook veel plezier. Door hard te werken ga je langzaam weer landen in je lichaam. Ga je steeds meer ruimte ervaren. We sluiten de les af met een diepe eindontspanning en een kopje thee.

Wees meer dan welkom!
www.yogabijsil.nl

 

Muziekles

De muziekfabriek

Muziekschool De Muziekfabriek heeft zijn deuren geopend in Windkracht5.
Op een plezierige en leerzame manier kan je muziekles volgen in verschillende instrumenten, zoals:
zangles, pianoles, gitaarles en drumles.
Daarnaast is er Muziek op schoot voor de kleintjes.

Je kunt je nu inschrijven voor een gratis proefles via:
https://www.demuziekfabriek.nl/inschrijvengratisproefles

website: www.demuziekfabriek.nl

 

Chopra Yoga

SilentActivity

Chopra yoga is een vorm van Hatha yoga, waarbij verschillende thema’s centraal
staan. Themavoorbeelden: een rustige, kalme geest óf een stabiel, energiek lichaam
met aandacht voor rug en schouders. Je ontwikkelt bewustzijn t.a.v. je houding, je
spieren en je adem en maakt verbinding met de rust en ruimte in jezelf. Op deze
manier werk je op een holistische manier aan een gezond lichaam en een rustige
geest!

 

Kosten: €10 per les; betaling per kwartaal. Vraag gerust een gratis proefles
aan! Voor meer informatie; neem contact op met Maartje: 0631518161,
maartje@silentactivity.com

website: www.silentactivity.com